Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Торта с бял шоколад и ягоди

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 парчета)

160 г захар
140 г краве маслo
1 ч.л. ванилова есенция
кората от половин лимон
6 жълтъка
270 г брашно
180 мл прясно мляко
3 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
180 мл сладкарска сметана
80 г ягоди
200 г бял шоколад K-Classic

за декорация:

млечен шоколад
ягоди

Приготвяне

    1

В голяма купа се сипват захарта, 100 г омекнало масло, ванилията, лимоновата кора и се разбива с миксер. Добавят се жълтъците и се разбива отново. Брашното се пресява и се добавя към сместа. Разбърква се с миксера, след което се добавя и млякото. Разбърква се с миксер още веднъж, докато се получи хомогенна смес. Прибавят се бакпулверът и солта, и се разбърква добре със силиконова шпатула. Сместа се сипва в кръгла форма и се пече в предварително загрята на 180°C фурна 25-30 минути.

    2

Сладкарската сметана се сипва в дълбока купа и се разбива с миксер на сняг. Ягодите се нарязват на ситни кубчета и се добавят към сметаната. Кремът се разбърква внимателно със силиконова шпатула и се оставя настрана.

    3

След като изстине, блатът се разрязва на две. Единият блат се намазва с крема и отгоре се слага другият блат. Тортата се оставя в хладилник, докато се приготви шоколадът.

    4

Белият шоколад се сипва в купа и се разтопява на водна баня заедно с маслото. Разбърква се докато се разтопи.

    5

Тортата се залива с белия шоколад така, че да се покрие отгоре и отстрани и се оставя в хладилник докато шоколадът стегне. Украсява се по желание с ягоди и млечен шоколад.


Видеорецепта