Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Торта с грах и маслини

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 парчета)

за тестото:

250 г брашно
100 г маргарин
1 /2 ч. л. сол

за плънката:

3 яйца
1 /2 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. сол
150 г извара
100 г маслини
250 г сварен грах
100 г кашкавал
1 ч. л. горчица
1 стрък магданоз
масло за тавата

Приготвяне

    1

Маргаринът се поставя в купа заедно с брашното и солта. Размесва се и когато се получат едри трохи, се наливат 3–4 с. л. студена вода. За не повече от 3 минути се замесва меко и разтегливо тесто, което се покрива с фолио и се оставя да отлежи в хладилник.

    2

Плънката се приготвя, като в подходящ съд се слагат яйцата, млякото и щипка сол и се разбиват добре. След това се прибавя изварата и всичко се разбива с миксер. Добавят се почистените от костилките и нарязани маслини, грахът, настърганият кашкавал, горчицата и наситненият магданоз и се разбъркват, докато всичко се смеси добре.

    3

Тестото се разточва на голяма тънка кора, която се слага в кръгла тава, намазана с масло (кората трябва да е по-голяма от тавата, за да покрие добре дъното и стените). Стърчащите краища се отрязват. След това се изсипва плънката.

    4

Първите 15 минути тортата се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна, след това се намалява на 180 градуса и се пече, докато плънката се втвърди.