Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Тортила сандвич с печен боб

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

За основата:

2 тортили
2 стръка пресен лук
1 лайм
1 авокадо

За бобената плънка:

1 люта червена чушка
2 ч.л. кимион
1 ч.л. морска сол
2 с.л. маслиново масло
400 г боб

За зелевата плънка:

200 г червено зеле
1 скилидка чесън
6 с.л. бял винен оцет
2 с.л. вода
1 ч.л. сироп от агаве
3 /4 ч.л. сол

Приготвяне

    1

Фурната се загрява предварително на 180° C (горно и долно печене).

    2

Лютата чушка се разполовява, сърцевината се отстранява, месестата част се нарязва на ситно и се прибавя към останалите съставки за бобената плънка. Всичко се разбърква добре и се разстила върху тава, покрита с хартия за печене. Пече се за около 20 минути, като след 10-ата минута се разбърква добре.

    3

Червеното зеле се нарязва на тънки ивици, скилидка чесън се наситнява. В касерола се слагат белият винен оцет, водата и сиропа от агаве. Сместа се оставя да кипне, след което към нея се прибавят зелето и чесънът. Овкусява се със сол и се оставя да къкри на умерен огън за 10 минути.

    4

Тортилата се затопля във фурната или в загрят тиган без олио за около 30 секунди. Намазва се с пасирано авокадо и отгоре се слага от боба и зелето. Перата на зеления лук се нарязват на ситно и се разпределят отгоре. Овкусява се със сок от лайм, тортилите се навиват на руло и се сервират.


Видеорецепта