kaufland.bg/recepti
Веган
Тофу с ябълки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
160 г | тофу |
1 | ябълка |
30 г | сурови бадеми |
5-6 стръка | див лук |
2 с.л. | сусамово олио |
2 с.л. | соев сос |
къри |
Приготвяне
- 1
Тофуто се реже на 8 тънки филийки и се поръсва с къри.
- 2
Запечатва се за около 30–40 секунди от всяка страна в сух сгорещен тиган, докато хване хрупкава коричка.
- 3
Ябълката се почиства от семките и се реже на 8 тънки шайби. Сусамовото олио се смесва със соевия сос.
- 4
В подходящи чинии, една върху друга, се подреждат шайби ябълка и резени тофу, като се редуват.
- 5
Предястието се залива със сместа от сусамово олио и соев сос. Поръсва се със накълцаните бадеми и се украсява с див лук.