Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Триъгълни банички

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 парчета)

250 г кайма
150 г спанак
150 г кашкавалена извара
1 яйце + един жълтък
1 пакет точени кори
1 /2 глава лук
маслиново масло K-Classic
сол
черен пипер

Приготвяне

    1

Лукът се нарязва на ситно и се сипва в предварително загрят тиган с 1 с.л. маслиново масло. Готви се 3-4 минути, докато омекне и се добавя каймата. Разбърква се и се овкусява с 1 ч.л. сол и 1 ч.л. черен пипер. Готви се още 5-6 минути, до пълна готовност на месото, и се маха от котлона.

    2

Спанакът се нарязва на ситно и се сипва в тиган с 1 с.л. маслиново масло. Готви се 2-3 минути, докато омекне и се премества в купа. Към него се прибавя кашкавалената извара, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер и 1 яйце. Разбърква се добре.

    3

Корите за баница се отварят и се разстилат. Взема се една кора и се намазва с маслиново масло. Отгоре се слага втора кора, също се намазва с маслиново масло, върху нея се слага трета кора и отново се намазва с маслиново масло. Така поставени една върху друга, корите се разрязват на 3 еднакви части по широчина. В долния край на всяка от третинките се слага по 1-1/2 лъжица от една от плънките, редувайки двете плънки. Баничките се завиват стегнато под формата на триъгълник. Процесът се повтаря докато се използват всички кори.

    4

Баничките се слагат в тава с хартия за печене и се намазват с жълтък. Пекат се 20-30 минути в предварително загрята на 180°C фурна.


Видеорецепта