Тройно шоколадови мъфини
Продукти (12 парчета)
150 г | брашно |
50 г | смлени бадеми |
2 ч.л. | бакпулвер |
100 г | захар |
1 опаковка | ванилова захар |
3 | яйца |
150 г | меко масло |
50 г | кувертюр от бял шоколад |
50 г | кувертюр от тъмен шоколад |
50 г | кувертюр от млечен шоколад |
3 с.л. | глазура от тъмен шоколад |
3 с.л. | глазура от млечен шоколад |
3 с.л. | ванилова глазура |
Съвет
-
Сложете вътрешността на шушулка бурбонска ванилия в тестото.
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява на 180° C горно и долно печене (с вентилатор - 160° C).
- 2
Смесват се брашното, бадемите, бакпулверът, захарта и ваниловата захар и се разбъркват с яйцата и маслото до получаване на гладко тесто.
- 3
Шоколадът за кувертюр се нарязва на едро, тестото се разделя в 3 купи по равно и всяка част се смесва с 40 г от различен кувертюр.
- 4
Тестата се разделят в 4 формички за мъфини, пекат се на средна решетка за около 20 минути до златисто и се оставят да се охладят върху решетка.
- 5
Глазурите се разтапят според указанията на опаковката, мъфините се покриват с подходящата глазура и се поръсват с останалия кувертюр.