Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Уелингтън с телешко филе

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

700 г телешко бонфиле
60 г хамон (еленски бут)
1 /2 пакет бутертесто
2 с. л. дижонска горчица
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус
1 яйце за намазване

за гъбеното пюре:

300 г пресни печурки
5 г сушени манатарки
1 глава шалот
скилидки чесън
3–4 стръка мащерка
50 мл бренди
краве масло
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Манатарките се накисват в топла вода, докато омекнат. После се отцеждат и се смилат в блендер заедно с обелените и нарязани печурки и наситнените шалот и чесън.

    2

Получената паста се запържва в маслото и се овкусява с листата от мащерката.

    3

Когато течността се изпари, се фламбира с брендито. Поръсва се със сол и черен пипер.

    4

Местото се обезципява и се овкусява със сол и черен пипер.

    5

После се запържва от всички страни в малко олио и се намазва с горчицата.

    6

Върху стреч фолио се подреждат тънки ленти от хамона, отгоре се разстила пюрето от гъбите и върху него се поставя месото.

    7

Завива се като бонбон и се оставя да престои 30-40 минути в хладилник.

    8

Бутертестото се слага върху набрашнен плот, разстила се и се разточва на тънка кора. Отгоре, точно по средата се слага месото, като предварително се отстранява фолиото.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.