kaufland.bg/recepti
Фарфали с гъби и риба тон
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 1 пакет | фарфали (500 г) |
за соса:
| 200 г | заквасена сметана |
| 250 г | пресни печурки |
| 1 глава | лук |
| 1 скилидка | чесън |
| 2 с. л. | зехтин |
| 2 с. л. | краве масло |
| 1 ч. л. | мащерка |
| 1 ч. л. | риган |
| 1 в. ч. | бяло вино (150 мл) |
| сол на вкус | |
| 1 | консерва риба тон (170 г) |
Приготвяне
- 1
Фарфалите се варят според упътването на опаковката, а през това време се приготвя сосът.
- 2
Зехтинът и маслото се заг яват в дълбок тиган и лукът, нарязан на ситно, се запържва за минута. Чесънът се счуква, гъбите се нарязват на ивици и всичко се прибавя към лука, като огънят се усилва. Пържи се 3 минути или докато продуктите се зачервят, като се разбъркват периодично. Налива се виното и се оставя да се изпари.
- 3
Сместа се овкусява с мащерката и ригана, посолява се и се изсипва консервата риба. Налива се 1/2 ч.ч. топла вода и се вари 2 минути. Сипва се сметаната, разбърква се и се оттегля от огъня.
- 4
Фарфалите се отцеждат и веднага се смесват със соса в тенджера.