Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Филета от треска в хартия за печене и фусилони

Филета от треска в хартия за печене и фусилони

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

2 опаковки EXQUISIT филе от треска (375 г, 3 парчета)
2 морков
250 г целина
1 стрък лук
1 био лимон
1 опаковка EXQUISIT fussiloni Giganti(= 500 г)
2 опаковки EXQUISIT зелен фасул, обвит в бекон (х 240 г)
2 с.л. EXQUISIT масло с атлантическа морска сол
1 с.л. брашно
200 мл сметана
200 мл рибен бульон
2 с.л. нарязан наситно див лук
1 /2 ч.л. смлян анасон
120 г EXQUISIT зряло сирене гауда
сол
прясно смлян черен пипер

Приготвяне

1

Филетата от треска се оставят да се размразят. Морковите и целината се обелват, измиват и нарязват на тънки лентички. Лукът се почиства, измива и нарязва на кръгчета. Лимонът се измива с гореща вода, подсушава се и се нарязва на 6 резенчета. Рибата се овкусява със сол и пипер и всяко парче от нея се завива с нарязаните зеленчуци и по едно кръгче лимон в хартия за печене. Така оформените пакетчета се подреждат в тавичка и се пекат около 20 минути на ниска температура.

2

През това време фусилоните се сваряват за около 15 минути в подсолена вода, като се разбъркват постоянно. След това се прецеждат.

3

Дълбокозамразените снопчета зелен фасул с бекон се запържват в малко мазнина на средна температура за около 12 минути, като се обръщат от всички страни.

4

Загрява се 1 с.л. масло в тигана, в който са били изпържени снопчетата зелен фасул, добавят се брашното, сметаната и рибният бульон и сместа се оставя да заври. Прибавят се дивият лук и анасона и полученият сос се овкусява със сол и пипер. В него се потапят за кратко фусилоните, след това се поръсват с настъргана гауда.

5

Рибните пакетчета се отварят и филетата се поставят в чинии. Гарнират се с настърганото сирене гауда и се сервират със снопчетата зелен фасул, фусилоните и останалия сос.