Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Филе от морски костур в було от Хамон Серано и конкильони

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 опаковка EXQUISIT филе от морски костур (375 г, 3 парчета)
20 EXQUISIT Conciglioni Giganti (около 160 г)
1 връзка пресен лук
2 домата
200 г пресен спанак
3 с.л. олио
4 с.л. крема сирене
1 /2 бурканче EXQUISIT паста сос с домати и рикота (= 90 г)
1 /2 опаковка EXQUISIT френско полутвърдо сирене (= 85 г)
4 жълтъка
40 мл сухо бяло вино
120 г разтопено масло
1 ч.л. настъргана кора от лимет
1 ч.л. сок от лайм
няколка листенца маточина
1 опаковка EXQUISIT хамон серано гран резерва (= 80 г)
сол
прясно смлян черен пипер

Приготвяне

    1

Рибата се размразява. Макароните се слагат в 3 литра вряща и подсолена вода. Варят се около 8 минути, като от време на време се разбъркват. Накрая водата се изсипва.

    2

Пресният лук се почиства, измива се и се нарязва на тънки кръгчета. Доматите се измиват, почистват се от дръжката и семките и се нарязва на малки кубчета. Спанакът се измива, почиства и се нарязва на едро.

    3

Пресният лук, доматите и спанакът се задушават в 2 с.л. олио, прибавя се крема сиренето и пестото и се овкусява със сол и черен пипер. Макароните се пълнят с доматено спаначната смес и се подреждат в намазнена с 1 с.л. олио тавичка. Покриват се с настърганото френско сирене и се пекат в предварително загрята на 180 °C фурна (газ: степен 3, с вентилатор: 160 °C) за около 15 минути.

    4

Жълтъците и виното се поставят на водна баня и се разбиват с тел, докато се получи кремообразна смес. При непрекъснато бъркане се налива бавно маслото. Прибавят се настърганата кора и сока от лимет и се овкусява със сол.

    5

Рибата се измива, подсушава се и се овкусява със сол и черен пипер. Върху всяко парче риба се поставят листенца от маточина, обвива се с Хамона и се запържва в останалото нагорещено олио за около 5-8 минути.

    6

Рибата и макароните се разпределят в чинии, гарнират се със соса с лимети и се сервират.