Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Филе от сьомга със зеленчуци

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

2 парчета филе от сьомга
2 стръка целина
4 стръка зелен лук
3 средно големи морков
2 с.л. масло
50 мл бяло вино
2 големи картофа
3 с.л. олио
1 ч.л. настъргана кора от лимон
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. нарязан копър
сол
прясно смлян пипер
хартия за печене

Приготвяне

    1

Зеленчуците и подправките се измиват и нарязват. Целината се реже на ситно, зеленият лук - на кръгчета, а морковите се нарязват на тънки шайби. След това зеленчуците се сотират в горещо олио за около 10 -15 минути, като към тях се добавя бялото вино.

    2

Картофите се обелват, измиват и нарязват на тънки филийки във формата на сърце. След това се нареждат върху хартия за печене и се слагат в тава. Заливат се с олио, подправят се със сол и черен пипер и се пекат в предварително загрята фурна на 200° C (газова: на 4-та степен, а фурна с вентилатор на 180° С) за около 10-15 минути до получаване на хрупкава коричка.

    3

Сьомгата се измива и подсушава. Поръсва се с лимоновия сок и с леко потупване се овкусява с черния пипер и лимоновата коричка. След това се запържва в горещо масло за около 10 мин. За финал сьомгата, картофите и зеленчуците се нареждат в чиния и се сервират.