Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Фокача с маслини и розмарин

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

За тестото:

600 г брашно
25 г мая
2 ч.л. захар
15 г сол
3 с.л. маслиново масло

За намазване и поръсване:

120 мл маслиново масло
60 г маслини Каламата
2 стръка розмарин
морска сол

Приготвяне

    1

Маята се разтваря в 50 мл хладка вода и 1 ч. л. захар и се оставя да шупне.

    2

Останалата захар се смесва в купа с 350 мл вода, солта и маслиновото масло за тестото. Сместа се прибавя към пресятото брашно. Слага се и маята, разбърква се и се замесва меко и гладко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Поставя се в намазнена тава, отгоре също се намазва с маслиново масло, за да не хваща кора, и се слага във фурна (с включена лампа), да втаса за около 30–40 минути.

    3

После тестото отново се намазва с маслиново масло, разстила се с пръсти по цялата дължина на тавата, намазва се с маслиново масло и се оставя за 15–30 минути във фурната, да почине.

    4

С пръсти се правят вдлъбнатини в тестото, слагат се маслините (предварително почистени от костилките) и листенца розмарин. Овкусява се с морска сол, поръсва се с маслиново масло и се оставя отново да почива във фурната за около 15 минути.

    5

Пече се 15 минути в загрята на 200 градуса фурна. Изважда се върху решетка, за да не се овлажни от парата, която се отделя, ако се сложи направо в чиния.