Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Френско петле "Coq au vin"

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

200 г шалот
2 скилидки чесън
200 г печурки
200 г моркови
50 г пушен бекон
4 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
4 с.л. зехтин
300 мл сухо червено вино
1 ч.л. брашно
300 мл пилешки бульон
150 г багета
520 г петле

Приготвяне

    1

1. Обелете и разполовете шалота. Почистете гъбите и ги разполовете, ако е необходимо. Обелете и нарежете чесъна. Обелете морковите, разполовете ги по дължина и ги нарежете на парчета от 1 до 2 сантиметра. Нарежете бекона на ситни кубчета. Измийте мащерката, подсушете я и отделете листата от стъблата.1. Изплакнете месото със студена вода, подсушете го и овкусете със сол и черен пипер. Загрейте 2 супени лъжици олио в тенджера тип „холандска тенджера“ или широка тенджера. Запържете месото и бекона на две партиди, като ги обръщате от време на време, за около 3 минути, докато станат златистокафяви. Извадете от тигана. Задушете морковите в горещото олио за около 2 минути и ги извадете от тигана.1. Добавете още 2 супени лъжици олио в горещия тиган. Задушете гъбите и шалота за около 2 минути, като ги разбърквате от време на време. Добавете чесъна и мащерката. Деглазирайте с около 100 милилитра червено вино, оставете да заври и леко намалете котлона. Поръсете месото с брашно, след което налейте бульона. Подправете със сол и черен пипер. Върнете месото в тигана и го задушете, покрито, в предварително загрята фурна (175°C конвенционална, 150°C с вентилатор) за около 50 минути. Добавете морковите 15 минути преди края на времето за готвене и продължете да готвите, докато омекнат. Сервирайте с хляб.