Хамбургер в арабска питка
Продукти (1 парче)
За тестото:
| 250 г | нискомаслена извара |
| 100 г | настърган кашкавал |
| 3 | яйца |
За соса:
| 12 с.л. | майонеза |
| 3 с.л. | доматено пюре |
| 4 с.л. | вода от краставиците |
| 1 с.л. | горчица |
За плънката:
| 250 г | телешка кайма |
| 60 г | топено сирене |
| салата айсберг | |
| корнишони | |
| 1 | глава лук |
| 2 | домата |
| олио (за пържене) |
Приготвяне
- 1
За тестото: Фурната се загрява на 180° (горен/долен реотан). Изварата се смесва добре с настъргания кашкавал и яйцата. Подправя се със сол и черен пипер. Тестото се разстила на тънко върху тава, застлана с хартия за печене. Пече се за около 20 минути.
- 2
За сосът: Майонезата с доматеното пюре, водата от краставиците, горчицата, солта, череният пипер и червеният пипер на прах се разбъркват добре. Подправят се на вкус с доматено пюре и подправки.
- 3
За плънката: Тиганът се загрява с малко олио и в него се задушава лукът, докато стане прозрачен. След това се изважда и оставя настрана. Слага се каймата и се запържва до получаване на трохи. Подправя се със сол и черен пипер.
- 4
За хамбургерът:Тестото се оставя да се охлади леко и се намазва със соса. Изсипват се каймата и салатата върху соса и отгоре поръсва с останалите продукти нарязани на кубчета. Накрая внимателно се навива на рулото с помощта на хартия за печене и се сервира нарязано на филийки.