Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Хамбургер с телешко кюфте

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

2 телешки бургера Шеф месар
сирене Чедър
2 яйца
20 г масло
2 питки за бургери
70 г майонеза
1 ч.л. горчица
1 ч.л. барбекю сос
2 кисели краставички
салата айсберг
1 домат
1 глава червен лук
маслиново масло K-Classic

Приготвяне

    1

В загрят тиган се слага 1 с.л. маслиново масло K-Classic и телешките бургери Шеф месар. Готвят се 2-3 минути, след което се обръщат и върху всеки бургер се слага по един слайс сирене чедър. Тиганът се затваря с капак и бургерите се готвят така още 2-3 минути (докато чедърът се разтопи), след което се изваждат от тигана.

    2

На тяхно място се чукват 2 яйца (по едно за всеки бургер) и се пържат до готовност. Махат се от тигана и се добавя маслото. След като се разтопи се слагат питките за бургер, разрязани на две, с вътрешната страна надолу и се запичат за 2-3 минути.

    3

В купичка се смесват майонезата, горчицата, барбекю сосът и нарязаните на ситно кисели краставички. С така получения сос се намазва долната част на всяка питка. Отгоре се слага по едно парче салата айсберг, 2 филийки домат и няколко резена червен лук. След това се поставя телешкият бургер и накрая - пърженото яйце. Бургерите се похлупват с горната част на питката и са готови за сервиране.


Видеорецепта