Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Хански гювеч

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

500 г обезкостен свински бут
2 глави лук
50 г краве масло
2-3 морков
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 голям домат
1-2 стръка целина
1-2 стръка магданоз
1 в. ч. бяло вино
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус

за заливката:

3-4 яйца
0.5 ч. ч. прясно мляко

Приготвяне

    1

Месото се нарязва на филийки, които се овкусяват със солта, чубрицата и черен пипер, начукват се и се оставят да отлежат 20-30 минути.

    2

Лукът се нарязва на шайби и се задушава за кратко в сгорещеното масло. Прибавят се нарязаните на ситно моркови, чушки, домат, целина и магданоз. Налива се бялото вино и се задушава 10-15 минути на тих огън под капак.

    3

Месото се пече на сач или скара по 1-2 минути от всяка страна. След това се прехвърля в керемида или друг глинен съд, отгоре се разпределят задушените зеленчуци. Яйцата и млякото се разбиват и гювечът се залива. Пече се в предварително сгорещена до 200°С фурна до готовност.