kaufland.bg/recepti
Хански гювеч
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 500 г | обезкостен свински бут |
| 2 глави | лук |
| 50 г | краве масло |
| 3 | морков |
| 1 | червена чушка |
| 1 | зелена чушка |
| 1 | голям домат |
| 2 стръка | целина |
| 2 стръка | магданоз |
| 1 в. ч. | бяло вино |
| 1 ч. л. | чубрица |
| 1 ч. л. | сол |
| черен пипер на вкус |
за заливката:
| 4 | яйца |
| 0.5 ч. ч. | прясно мляко |
Приготвяне
- 1
Месото се нарязва на филийки, които се овкусяват със солта, чубрицата и черен пипер, начукват се и се оставят да отлежат 20-30 минути.
- 2
Лукът се нарязва на шайби и се задушава за кратко в сгорещеното масло. Прибавят се нарязаните на ситно моркови, чушки, домат, целина и магданоз. Налива се бялото вино и се задушава 10-15 минути на тих огън под капак.
- 3
Месото се пече на сач или скара по 1-2 минути от всяка страна. След това се прехвърля в керемида или друг глинен съд, отгоре се разпределят задушените зеленчуци. Яйцата и млякото се разбиват и гювечът се залива. Пече се в предварително сгорещена до 200°С фурна до готовност.