kaufland.bg/recepti
Хлебчета с мляко
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (10 порции)
| 1 кг | брашно |
| 24 г | прясна мая |
| 600 мл | прясно мляко |
| 100 мл | зехтин |
| 1 с. л. | захар |
| 1 ч. л. | сол |
| 4 листа | пресен босилек |
| 4 листа | пресен риган |
| 1 стрък | мащерка (листенцата) |
| мазнина за тавата |
Приготвяне
- 1
Маята се разтваря в затопленото мляко и се прибавят захарта, солта и зехтинът. Разбърква се и се слага в брашното.
- 2
Омесва се меко тесто, което се покрива с фолио и се оставя да втаса на топло, докато удвои обема си (около 1 час).
- 3
След това се разделя на 2 топки. От едната се приготвя билково хлебче като в тестото се прибавят наситнените мащерка, риган и босилек.
- 4
Всяка топка се разделя на 10 по-малки. Подреждат се в намазнена тава и отгоре се правят по два леки разреза. Хлебчетата се поръсват с брашно, за да не хващат кора, и отново се оставят да втасат.
- 5
Пекат се в загрята на 250°С фурна за 2 минути и после още 10 минути на 230°С.