Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Веган
За вегетарианци

Хляб от лимец със запържен лук

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (1 парче)

1 /2 кубче прясна мая
1 ч.л. захар
220 г K-Bio Брашно от лимец
220 мл вода
1 ч.л. сол
5 с.л. пържен лук
брашно за поръсване

Приготвяне

    1

Маята се разбърква с малко топла вода и захар. Оставя се настрана да втасва. Брашното, солта и пърженият лук се изсипват в купа, разбъркват се добре, прибавят се втасалата мая и водата. Всичко се размесва добре до получаването на хомогенна смес, която се покрива с кърпа и се оставя да почива на топло 60 минути.

    2

Фурната се загрява предварително (горно и долно печене – на 225 °C/вентилатор - 200 °C). Сместа се поставя върху набрашнена повърхност и се меси с прибавяне на допълнително брашно, ако е необходимо, до получаване на средно меко тесто. Оформя се като хляб и отгоре с бръснарско ножче се правят няколко прореза.

    3

Поставя се в предварително покрита с хартия за печене форма за хляб или кекс. Пече се около 35 минути на средното ниво на фурната, в която е поставен и огнеупорен съд с вода. След като се изпече хлябът се вади от фурната и се напръсква с вода. Връща се обратно във фурната като се оставя да се доизпече за още десетина минути на на-високото ниво на фурната. След като се извади от фурната се оставя да изстине напълно.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.