kaufland.bg/recepti
Хрупкави зеленчуци с пушена плънка
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
2 | домата |
2 | тиквички |
1 | краставица |
за плънката:
150 г | пушен кашкавал |
150 г | пушено сирене |
2 с. л. | горчица |
сол и черен пипер на вкус |
за панировката:
300 г | брашно |
3 | яйца |
олио за маслена баня |
Приготвяне
- 1
Зеленчуците се измиват, почистват и се нарязват на тънки кръгчета с дебелина около половин сантиметър.
- 2
Кашкавалът се настъргва в купа и към него се прибавя нарязаното на парчета пушено сирене. Смесват се и се намачкват добре с вилица. Овкусява се с горчицата, сол и черен пипер.
- 3
Хапките се приготвят, като всяко зеленчуково кръгче се овалва в брашното и към него се залепва по 1 ч. л. от сместа. След това се потапя в разбитите яйца.
- 4
Така получените хапки се панират на маслена баня. Поднасят се леко охладени.