kaufland.bg/recepti
		
	Хрупкав пангасиус
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (2 порции)
| 100 г | картофен чипс | 
| 100 г | брашно | 
| 1 ч.л. | сол | 
| 15 г | сода за хляб | 
| 250 мл | бира | 
| 300 г | пангасиус филе | 
| 250 мл | олио | 
за соса:
| 3 с.л. | майонеза | 
| 2 с.л. | кисело мляко | 
| 1 с.л. | горчица | 
| 50 г | кисели краставички | 
| 1 /4 глава | лук | 
| копър | |
| сол | 
Приготвяне
- 1
 
Чипсът се сипва в купа и се натрошава с ръце на малки парченца. В отделна купа се смесват ½ от натрошения чипс, брашното, содата за хляб, 1 ч.л. сол и бирата. Разбърква се добре.
- 2
 
Филето от пангасиус се нарязва на хапки, които се овалват първо в бирената смес, а след това в останалите 50 г натрошен чипс. Пържат се до златисто в загрятото олио (по около 2 минути от всяка страна).
- 3
 
За приготвянето на соса е необходимо първо киселите краставички, лукът и копърът да се нарежат на ситно. Сипват се в купа заедно с останалите съставки за соса и се разбърква добре.
- 4
 
Рибата се сервира топла заедно със сосa.