kaufland.bg/recepti
Хрупкав пангасиус
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
100 г | картофен чипс |
100 г | брашно |
1 ч.л. | сол |
15 г | сода за хляб |
250 мл | бира |
300 г | пангасиус филе |
250 мл | олио |
за соса:
3 с.л. | майонеза |
2 с.л. | кисело мляко |
1 с.л. | горчица |
50 г | кисели краставички |
1 /4 глава | лук |
копър | |
сол |
Приготвяне
- 1
Чипсът се сипва в купа и се натрошава с ръце на малки парченца. В отделна купа се смесват ½ от натрошения чипс, брашното, содата за хляб, 1 ч.л. сол и бирата. Разбърква се добре.
- 2
Филето от пангасиус се нарязва на хапки, които се овалват първо в бирената смес, а след това в останалите 50 г натрошен чипс. Пържат се до златисто в загрятото олио (по около 2 минути от всяка страна).
- 3
За приготвянето на соса е необходимо първо киселите краставички, лукът и копърът да се нарежат на ситно. Сипват се в купа заедно с останалите съставки за соса и се разбърква добре.
- 4
Рибата се сервира топла заедно със сосa.