Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци

Цветни фусили с ементал на фурна

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

100 г дълбокозамразен спанак
300 г пълнозърнести фусили
домат
моркова
1 връзка магданоз
скилидка чесън
червена чушка
червен лук
2 с.л. доматено пюре
200 мл готварска сметана
4 шайби сирене Ементал
мащерка
сол
пипер

Приготвяне

    1

Спанакът се размразява на стайна температура. Фусилите се приготвят съгласно упътването на опаковката, но не се сваряват до пълна готовност. Пастата се отцежда и овкусява с една с.л. мазнина.

    2

Фурната се загрява на 200°C (175°C при фурна с вентилатор). Доматът се измива, подсушава и нарязва на кубчета. Морковът се обелва, разполовява и нарязва на шайби. Магданозът се измива, подсушава и нарязва на ситно. Мащерката се измива, подсушава и листенцата се отделят от стеблото. Чесънът се обелва и смачква. Чушката се измива, почиства от семките и нарязва на кубчета.

    3

В тиган се загряват 2 с.л. маслиново масло. Доматът, морковът и подправките се запържват в мазнината. Прибавя се лукът и доматеното пюре. Накрая се прибавя и сметаната и се оставя да поври около 2 минути. Овкусява се със сол и пипер.

    4

Спанакът и чушката се прибавят в тигана и сместа се оставя да къкри около 2 минути. Към готовата смес се прибавя пастата, всичко се разбърква добре и се изсипва в тавичка. Покрива се с шайбите ементал и се пече 10-15 минути.