Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Ципура по сицилиански

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

2 ципури
сол и черен пипер на вкус
олио за поливане на рибата

За канапето от зеленчуци:

600-700 г патладжани
6 с.л. маслиново масло
2 стръка чесън
2 стръка лук
200-250 г домати
50-60 г изпечени орехови ядки
50-80 г черни маслини (без костилки)
1 с.л. каперси
1 /2 ч.л. сол
1 ч.л. босилек
2 чушки

Приготвяне

    1

Патладжаните се нарязват на филийки, посоляват се, оставят се да се отцедят от горчивия сок и се подсушават. След това се пекат на грил тиган.

    2

На котлона се слага по-голям тиган и се налива маслиновото масло. Чесънът, лукът и чушките се нарязват наситно и се запържват за кратко.

    3

Доматите се нарязват на кубчета и се добавят към останалите зеленчуци. Маслините се нарязват на колелца и се изсипват в тигана. Пържи се 2–3 минути на по-слаб огън. Накрая се овкусява с каперсите, солта, босилека и наситнените орехови ядки.

    4

Ципурата се почиства от вътрешностите, люспите и перките. Главите на рибите се отстраняват. Фурната се включва на 200 градуса и рибите се слагат върху решетка, поставена в по-голяма тава. Поливат се с олио, посоляват се и се поръсват с черен пипер на вкус. В тавата се налива малко вода и рибата се пече за 20–25 минути.

    5

Когато рибата е изпечена, филетата се отделят и се сервират върху канапе от зеленчуци.