Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Ципура в сос от Mарсала

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

4 филета от ципура (без кожа и кости)
8 бр. бекон на ленти
150 мл десертно вино Марсала
80 мл животинска сметана
50 мл олио
40 г краве маслo
2 скилидки чесън
1 /2 глава лук
4 стръка копър
4 сварени картофа
сол и пипер меланж на вкус

Приготвяне

    1

Филетата от ципура се измиват и подсушават върху кухненска хартия. Овкусяват се със сол и счукан пипер меланж. Върху всяко филе се поставят по две ленти бекон и се захващат с клечки за зъби.

    2

Около 20 мл от олиото се загряват и ципурата се пържи до златисто – по минута-две от всяка страна. След като филетата се извадят, в същия съд се слагат нарязаните на много ситно лук и чесън, прибавя се половината масло и се запържват за кратко. Деглазира се с Марсалата и се фламбира.

    3

Когато алкохолът се изпари се налива сметаната. Прибавя се накъсаният копър и ако има нужда се овкусява със сол и пипер меланж. Дърпа се от огъня и се разбърква с останалото масло.

    4

Сварените картофи се нарязват на шайби, слагат се в намазана с олио тава, поливат се с останалото олио и се овкусяват със сол и пипер меланж. Запичат се за 15–20 минути в загрята на 200° C фурна с вентилатор.

    5

След като ципурата се изпече, клечките се отстраняват и филетата се поднасят със соса и картофите.