kaufland.bg/recepti
Ченето на Баба Яга
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (10 чаши)
| 300 мл | ябълков сайдер |
| 750 мл | шампанско или друго пенливо вино |
| 100 мл | амарето |
| 750 мл | минерална вода |
| 2 | ябълки |
| 100 г | белени бадеми |
Приготвяне
- 1
В купа се смесват ябълковият сайдер и амаретото. Прибира се в хладилник, за да се охлади добре.
- 2
Ябълките се измиват, разрязват се на 6 парчета и се почистват от семките. На всяко парче ябълка, откъм страната с кората, се оформя отворена уста, след което всички парчета се потапят за кратко във вода с лимонов сок, за да не покафеняват.
- 3
В устата се подреждат няколко бадема, които се забиват леко в ябълката. Така и зъбите в устата са готови.