Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Чорбаджийска пърженица

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

500 г свинско бонфиле
1 глава лук
10-15 печурки
100 г сирене
2 домата
4 пукани чорбаджийски чушки
2 кисели краставички
50 г краве масло
50 мл бяло вино
4 яйца
1 ч. л. чубрица
1 /2 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
2-3 стръка магданоз

Приготвяне

    1

От месото се отделят ципите и се нарязва на кубчета. Лукът се почиства и също се нарязва на едри кубчета или полумесеци.

    2

Месото и лукът се запържват в сгорещеното масло за 4-5 минути, прибавят се нарязаните на кръгчета печурки и се пържи още 3-4 минути. Към сместа се добавят нарязаните на кръгчета или ленти краставички, почистените от люспите и нарязани на дребно домати и нарязаните на едро пукани чорбаджийски чушки. Овкусява се със солта и чубрицата.

    3

Ястието се пържи още 2-3 минути, залива се с виното, разбърква се и се оставя течността да се изпари. Добавя се натрошеното сирене, разбърква се добре и се дръпва от огъня.

    4

В пърженицата се правят гнезда и в тях се чукват яйцата. Тиганът се връща на огъня и се изчаква яйцата да се забулят. Цялото ястие се поръсва с червения пипер, а след това – с нарязания на ситно магданоз. Пърженицата се поднася направо с тигана.