Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шаран за Никулден

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (5 порции)

1 шаран
400 г брашно
400 мл гореща вода
2 глави лук
3 с.л. маслиново масло
200 г натрошени орехи
червен пипер
магданоз
сол

Приготвяне

    1

Брашното се сипва в голяма купа и се поръсва с щипка сол. В средата на брашното се оформя кладенче и там се сипва горещата вода. С помощта на дървена лъжица брашното се прибутва постепенно от краищата към водата, докато брашното поеме цялата вода и се образува тесто. Тестото се изважда от купата върху набрашнена повърхност и се премесва няколко пъти с ръце, след което се оставя на страна.

    2

Лукът се нарязва на ситно и се сипва в загрят тиган на средна температура заедно с маслиновото масло и 100 мл вода. Разбърква се и се похлупва с капак за 4-5 минути докато лукът се задуши. След това се прибавят натрошените орехи, разбърква се и тиганът се маха от котлона. Прибавя се червен пипер, наситнен магданоз и сол. С така получилата се плънка се напълва шарана и се зашива, за да не излезе плънката.

    3

Тестото се разточва на дебелина около половин сантиметър и върху него се слага напълненият шаран. Похлупва се с останалата част от тестото, така че да се покрие цялата риба. Излишното тесто се отрязва и от него се оформят ленти, с които да се украси рибата отгоре. Намазва се с маслиново масло и се пече в предварително загрята на 180°C фурна за 60 минути.


Видеорецепта