Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Шаран с подлучен гъбен сос

Шаран с подлучен гъбен сос

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1.5 кг шаран
1 ч. ч. кисело мляко
4-5 стръка магданоз
зехтин за намазняване
сол на вкус

за соса:

400 г домати
200 г печурки
4 с. л. бяло вино
2 с. л. зехтин
2-3 стръка пресен чесън
сол на вкус

Приготвяне

1

Шаранът се филетира, кожата се маха и филетата се нарязват на порции. Млякото се разбива с малко вода, филетата се заливат и се оставят да престоят така няколко часа. След това се изплакват, подсушават се и се поръсват със сол. Намазват се със зехтин и се пържат на грил тиган 5-8 минути от всяка страна.

2

Нарязаните на филийки печурки за соса се запържват на силен огън в предварително загретия зехтин. Щом се зачервят, се налива виното и когато се изпари, се добавят обелените и нарязани на дребно домати. Посолява се и се оставя да къкри 3-4 минути. Добавя се наситненият чесън и ври още 2-3 минути.

3

Филетата риба се сервират полети със соса и поръсени с наситнения магданоз.