Шарена салата с кускус
Продукти (4 порции)
200 г | кускус |
50 г | сушени кайсии |
1 червена и 1 жълта чушка | |
2 стръка | пресен лук |
200 г | царевица (1 консерва) |
150 г | кисело мляко |
50 мл | течна сметана |
200 г | заквасена сметана |
1 ч.л. | конфитюр от кайсии |
2 с.л. | ситно нарязани подправки |
сол | |
прясно смлян черен пипер | |
къри |
Съвет
-
Вместо сушени кайсии можете да използвате 200 г пресни или 1 бр. манго.
Приготвяне
- 1
Кускусът се залива с 200 мл подсолена вряща вода и се оставя да престои в нея около 5 минути. Кайсиите се нарязват на дребни кубчета. Чушките се разполовяват, почистват, измиват и също се нарязват на дребни кубчета. Пресният лук се измива и нарязва на тънки кръгчета. Царевицата се отцежда от водата в консервата.
- 2
Киселото мляко и течната сметана се смесват с кърито, конфитюра, солта и пипера. Така приготвеният дресинг се прибавя към салатата.
- 3
Заквасената сметана се смесва със ситно нарязаните подправки и се овкусява със сол и пипер. Салатата се разпределя в чинии и се залива със подправената заквасена сметана.