kaufland.bg/recepti
Шишчета от пъстърва с гриловани зеленчуци
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 порция)
| 1 | пъстърва |
| 1 | тиквичка |
| 1 | патладжан |
| 1 | връзка магданоз |
| 1 | цял чесън |
| 20 г | орехи |
| 50 мл | маслиново масло |
| 1 ч.л. | сух риган |
| сол и червен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Пъстървата се чисти, обезкостява и се реже на ленти. Овкусява се с риган, сол, черен пипер и зехтин. Получените ленти се нанизват на шишчета.
- 2
Зеленчуците се почисват и режат на големи ленти, след което се овкусяват със сол и зехтин.
- 3
После зеленчуците и рибените шишчета се пържат в грил тиган до готовност.
- 4
В блендер се поставят магданозът, орехите, зехтинът и малко сол и се пасират до получаването на гладко песто.
- 5
Готовите шишчета се гарнират с грилованите зеленчуци и магданозеното песто.