Шишчета с червен лук
Продукти (6 порции)
за шишчетата:
800 г | обезкостен свински врат |
4 глави | червен лук |
за маринатата:
2 скилидки | чесън |
4 с. л. | соев сос |
1 /2 в. ч. | червено вино |
1 с. л. | винен оцет |
1 /2 ч. л. | джинджифил |
1 /2 ч. л. | захар |
3 с. л. | олио |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Чесънът се счуква, поставя се в подходяща купа, добавят се останалите продукти за маринатата и се разбърква.
- 2
Месото се нарязва първо на кубчета за шишчета, и се накисва за 1-2 часа в маринатата. Лукът се реже на осминки.
- 3
Маринованото месо се нанизва на дървени шишчета, като се редуват къс месо и парченце лук. Пече се върху скара или грил тиган, като от време на време шишчетата се обръщат и се намазват с марината.