Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шницел от целина с гъбен сос

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

За шницела:

300 г глава целина
100 мл соева напитка K-take it Veggie
1 с.л. горчица
сол
черен пипер
3 с.л. брашно
1 ч.л. сладък червен пипер
100 г галета
100 мл олио

За соса:

1 малка глава лук
2 стръка магданоз
200 г кафеви печурки
2 с.л. олио
150 мл зеленчуков бульон
100 мл соева сметана
сол
черен пипер

Съвет

  • Останала е целина? Може да се направи на пюре от целина, като се пасира със соева напитка, веган масло, индийско орехче, сол и черен пипер.


Приготвяне

    1

Целината се обелва. За всяка порция се нарязват по 2 парчета с дебелина около 1 см. и се бланшират в сгорещена подсолена вода за около минута. Подсушават се.

    2

Към соевата напитка се добавя горчицата и се подправя със сол, и черен пипер. Брашното и червеният пипер се объркват. Галетата се изсипва в отделна купа. Кръгчетата целина се потапят последователно първо в брашното, след това в сместа със соевата напитка и накрая в галетата.

    3

Олиото се нагрява на среден огън и шницелите от целина се пържат от всяка страна около 6 минути. Отцеждат се от мазнината като се поставят върху кухненска хартия.

    4

Лукът се обелва и нарязва на ситно. Магданозът се измива, подсушава и нарязва на едро. Печурките се почистват и се нарязват или на четвъртини или на шестини, в зависимост от големината им. Сгорещява се олио на среден огън. Гъбите и лукът се запържват, и след това се добавят бульонът и сметаната за готвене. Ври около 4 минути, докато сосът се сгъсти.

    5

Част от магданоза се отделя за поръсване преди сервиране. Останалата част се добавя към соса. Овкусява се със сол и черен пипер. Шницелът от целина се залива с гъбения сос и се поръсва с магданоз.


Видеорецепта