Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шоколадово агънце

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 парчета)

100 г черен шоколад
250 г масло
180 г захар
4 яйца
125 г брашно
125 г царевично брашно
олио за намазване
2 ч.л. бакпулвер

За декорация:

80 г бял шоколад
80 г черен шоколад

Приготвяне

    1

Шоколадът се начупва и се разтопява на водна баня. Маслото и захарта се разбиват. Яйцата се разбиват отделно. Брашното, заедно с бакпулвера и царевичното брашно се разбъркват. Към тях се добавя разтопения шоколад и парчета шоколад.

    2

Тестото се слага в намазнена форма за печене Агънце и се пече в предварително загрята фурна на 180° C (газова: 3, конвекционна фурна на 160° С) до златистокафяво около 50-60 минути. След това агънцето се вади от формата и се оставя да изстине върху решетка.

    3

За украсяване на агънцето се използва разтопения черен и бял шоколад. Агънцето се намазва с бял шоколад, след което с черния шоколад се правят кафяви петънца. Оставя се да изсъхне и е готово за сервиране.