Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шоколадово руло

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 парчета)

4 яйца
400 мл сладкарска сметана
200 г маскарпоне
150 г пудра захар
200 г шоколад
100 г захар
70 г брашно
40 г какао на прах
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
кокосови стърготини

Приготвяне

    1

Жълтъците се отделят от белтъците, слагат се в голяма купа заедно със захарта и се разбиват с миксер. Добавя се брашното, какаото, бакпулверът и солта. Разбърква се добре.

    2

Белтъците се сипват в друга купа и се разбиват с миксер на сняг. Прибавят се към какаовата смес и се разбърква внимателно със силиконова шпатула докато се получи хомогенна консистенция. Сместа се сипва в покрита с кухненска хартия тава, заглажда се и се пече в предварително загрята на 180°C фурна 15-20 минути.

    3

Изпеченият блат се изважда от тавата заедно с кухненската хартия. Навива се заедно с кухненската хартия на руло докато е още топъл и се оставя така навит докато изстине напълно.

    4

През това време се приготвя кремът, като 200 мл сладкарска сметана се сипват в дълбока купа и се разбиват с миксер. В отделна купа се сипват маскарпонето и пудрата захар, и също се разбиват с миксер. Сметаната се добавя към сместа с маскарпонето и се разбърква добре.

    5

Изстиналият навит на руло блат се отвива и се намазва равномерно с крема. Навива се отново на руло и се оставя на страна докато се приготви ганашът.

    6

Шоколадът се начупва и се слага в купа. Залива се с 200 мл загрята сладкарска сметана и се разбърква докато се разтопи и се смеси напълно със сметаната.

    7

Рулото се залива с ганаша от всички страни и се оставя да стегне за десетина минути. Поръсва се с кокосови стърготини и е готово за сервиране.


Видеорецепта