Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шоколадов Наполеон

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

1 пакет бутертесто
1 жълтък
брашно за поръсване

за шоколадовия крем:

120 мл прясно мляко
80 г шоколад
50 г суха сметана
100 г захар
4 жълтъка
4 с. л. брашно
500 мл течна сметана

за украсата:

100 мл сладкарска сметана

Приготвяне

    1

Млякото, шоколадът, сухата сметана и захарта за крема се смесват в малка тенджерка. Разбъркват се и се оставят на умерен огън да кипнат, след което тенджерката се оттегля от огъня.

    2

Жълтъците и брашното се разбиват с миксер, докато се получи хомогенна смес, и се прибавят към млечно-шоколадовата смес. Отново се поставя на умерен огън и се бърка, докато кремът се сгъсти. Течната сметана се разбива с миксер и се добавя към вече охладения крем. Разбърква се внимателно и се оставя настрана.

    3

Бутертестото се разстила върху набрашнен плот. С помощта на метален пръстен с диаметър 12 см се изрязват 8 кръга. Те се намазват с разбития жълтък и се поставят в тава. Пекат се 10-15 минути в предварително сгорещена до 200°С фурна.

    4

Сладкарската сметана се разбива на сняг. Взимат се четири тестени кръга, намазват се с шоколадовия крем и се слепват. Най-отгоре се поставя от разбитата сметана. По същия начин се приготвят и другият Наполеон.