Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шпиковано свинско с печени зеленчуци и сос грейви

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 парче свински врат
450 г моркови
40 г чесън
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус
50 мл олио
350 г лук
350 г глава целина
350 г червено цвекло
350 г картофи
20 г магданоз
120 г масло
горчица
50 г мед
100 мл бяло вино
1 щипка пушен червен пипер

Приготвяне

    1

Морковите, лукът, целината, цвеклото и картофите се почистват и нарязват на едро. Поставят се в тава, овкусяват се със сол и черен пипер, и върху тях се разпределя маслото.

    2

Месото се шпикова, след това се връзва заедно с розмарина и се овкусява със сол и черен пипер. Поставя се върху зеленчуците, залива се с олио и се добавя вода, достатъчно да ги покрие. За глазурата се смесват медът, горчицата, червеният пипер и виното.

    3

Ястието се пече в предварително загрята на 150-160°C фурна за 2 часа и 30 минути, като количеството течност в тавата се проверява и се долива малко, ако е извряло. След това се изважда и се глазира с горчичената смес. Допича се на 200-220°C за около 8-10 минути или до готовност.

    4

След като всичко е сготвено, бульонът от печенето се прецежда и се кипва в тенджерка. Вари се около 2 минути и след това на изключен огън при непрестанно бъркане се добавя студено масло. Ястието се аранжира със ситно нарязан магданоз.


Видеорецепта


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.