Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Щраусов стек с гъби и грах

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

250 г стек от щраусово месо
70 г гъби печурки
70 г грах от консерва
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
5 мл ябълков оцет
2 скилидки чесън
20 г краве маслo
5 г кориандър
маслиново масло K-Classic

Приготвяне

    1

В загрят тиган се сипва 1 с.л. маслиново масло K-Classic и се слагат размразените стекове от щраус. Готвят се по 2-3 минути от всяка страна, след което се махат от котлона. Оставят се да починат няколко минути, след което се нарязват на парчета с ширина около 1 см.

    2

В тигана се добавя 1 с.л. маслиново масло K-Classic и се сипват нарязаните на филийки гъби. Овкусяват се със сол, черен пипер и оцет. Добавят се и 2 скилидки наситнен чесън. Разбърква се, след което се добавят маслото и грахът. Разбърква се отново и се готви 2-3 минути, до готовност на гъбите. Накрая се поръсва с наситнен кориандър и гарнитурата се маха от котлона.

    3

Щраусовият стек се сервира поръсен с едра сол и гарнитурата от гъби и грах.


Видеорецепта