Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Яйца Бенедикт

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (1 порция)

1 яйце Брей!
40 г краве маслo
1 хлебче
50 г филе от пушена сьомга
див лук
1 ч.л. сол
2 с.л. оцет

за соса Холандез

3 жълтъка
170 г разтопено краве масло
1 /2 ч.л. сол
1 /2 ч.л. черен пипер
1 /2 ч.л. червен пипер
2 с.л. лимонов сок

Приготвяне

    1

За соса Холандез жълтъците се сипват в купа и се разбъркват с телена бъркалка. Овкусяват се с ½ ч.л. сол, ½ ч.л. черен пипер и ½ ч.л. червен пипер. Разбърква се отново и докато се бърка се прибавя 1 с.л. вода и лимоновия сок. След това купата се слага на водна баня и при постоянно разбъркване, постепенно, се добавя разтопеното масло. Бърка се още 1-2 минути, докато се получи хомогенен сос.

    2

В дълбока тенджера се сипва вода и се загрява на котлона. Когато във водата започнат да се образуват мехурчета, но преди да заври, се добавя 1 ч.л. сол и 2 с.л. оцет. Разбърква се, водата се завихря с лъжица и по средата се чуква едно яйце. От оцета във водата белтъкът веднага ще коагулира. Около него внимателно се завихря още веднъж с лъжицата, така че коагулиращият белтък да се увие около жълтъка. Яйцето се оставя в тенджерата 3 минути, след което се изважда с решетъчна лъжица и се оставя настрана, за да се отцеди водата.

    3

В загрят тиган се слага 40 г масло и след като се разтопи, се добавя разрязаното на две хлебче. Запича се за 2-3 минути - до златисто, след което се маха от тигана и се слага в чиния. Отгоре се слага 50 г пушено филе от сьомга и пошираното яйце. Полива се със соса Холандез и се поръсва с пресен див лук.


Видеорецепта