
Яхния от червена леща
Продукти (4 порции)
1 малка глава | джинджифил |
1 глава | лук |
1 скилидка | чесън |
250 г | чери домати |
1 | лайм |
1 с.л. | растително олио |
3 с.л. | куркума |
300 г | червена леща |
700 мл | зеленчуков бульон |
1 консерва | пасирани домати |
сол | |
1 с.л. | чили |
Приготвяне
- 1
Джинджифилът, лукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно.
- 2
Чери доматите се измиват и разполовяват. Сокът на лайма се изстисква, а кората му се настъргва.
- 3
Лукът и чесънът се запържват в сгорещено олио, добавят се джинджифилът и куркумата и също се запържват.
- 4
Добавят се червената леща, зеленчуковият бульон и пасираните домати и ястието се оставя да къкри за около 20 минути.
- 5
Добавят се чери доматите и ястието се овкусява със сока и кората на лайма, сол и чили.