kaufland.bg/recepti
Джинджифилова лимонада
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 чаши)
| 100 г | джинджифил |
| 300 г | захар |
| 400 мл | фреш от лимон |
| 3 стръка | мента |
| 1 | лимон за украса |
Приготвяне
- 1
Джинджифилът се обелва, нарязва се на филийки и се слага в касерола, заедно със захарта.
- 2
Наливат се 800 мл вода и щом течността кипне, силата на огъня се намалява и сместа се оставя да къкри 30 минути или докато леко се сгъсти.
- 3
След това се охлажда и се прецежда.
- 4
Джинджифиловата запарка се смесва със счуканите листа мента и лимоновия фреш, разбърква се и се разрежда със студена вода и лед.
- 5
По желание, готовата лимонада се сервира с парчета лимон и стръкчета мента.