kaufland.bg/recepti
Зеленчукова супа с овесени ядки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 1 глава | лук |
| 1 стрък | праз |
| 2 | моркова |
| 200 г | пресни печурки |
| 2 стръка | целина |
| 5 стръка | магданоз |
| 1 ч.л. | къри |
| 5 с.л. | олио |
| 1 ч.ч. | овесени ядки |
| 1 ч.л. | сол |
| 1 с.л. | брашно |
Приготвяне
- 1
Лукът се нарязва на дребно, празът, почистените моркови и целината – на колелца. Всички продукти се заливат с 1,5 л студена вода. Посоляват се и се кипват. Варят се 15 минути под капак.
- 2
В малък тиган се сгорещява олиото и в него за 3 минути на силен огън се пържат нарязаните печурки. Поръсват се с кърито и брашното, след което се запържват за още 30 секунди. Поливат се с няколко черпака от зеленчуковия бульон и след като се хомогенизира сместа се излива в тенджерата при зеленчуците. Всичко се вари около 10 минути.
- 3
Изсипват се овесените ядки и заедно с наситнения магданоз се варят около 3–4 минути или докато ядките омекнат.