Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Крокодилско филе

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

250 г филе от крокодил
2 с.л. брашно
1 с.л. царевично нишесте
1 яйце
2 с.л. соев сос
1 с.л. балсамов оцет
1 с.л. сусамово олио
2 ч.л. чили
2 скилидки чесън
1 /2 глава червен лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
50 мл вода
сол
черен пипер
захар
джинджифил

Приготвяне

    1

Филето от крокодил се поставя в голяма купа заедно с брашното, едно яйце, 1 с.л. соев сос, 1 ч.л. настърган джинджифил, една скилидка смачкан чесън, 1 с.л. балсамов оцет, 1 ч.л. чили, сол и черен пипер. Разбърква се добре. След това месото се панира в силно загрят тиган с олио. Обръща се от всяка страна, за да се сготви равномерно.

    2

В загрят тиган с малко сусамово масло се добавя 1 ч.л. настърган джинджифил, една скилидка смачкан чесън и 1 ч.л. чили. Разбърква се и се добавят нарязаните ½ глава червен лук, зелена чушка и червена чушка. Разбърква се отново и се готви 3-4 минути, докато зеленчуците омекнат.

    3

Добавя се панираното крокодилско филе. Разбърква се и се добавя 1 с.л. соев сос, щипка сол, щипка захар и 50 мл вода. Разбърква се добре и се готви 3-4 минути. Добавя се 1 с.л. царевично нишесте и се разбърква. Готви се още няколко минути до пълна готовност на зеленчуците.


Видеорецепта