Моцарелени хлебчета
Продукти (8 парчета)
| 250 г | брашно |
| 1 пакетче | суха мая |
| 1 с.л. | захар |
| 125 мл | топло прясно мляко |
| 1 | яйце |
| зелен лук (перата) | |
| 1 скилидка | чесън |
| 50 г | меко масло |
| 100 г | моцарела |
| 100 г | сирене |
| сол | |
| черен пипер | |
| сух магданоз |
Приготвяне
- 1
Брашното се пресява в голяма купа. Към него се прибавят сухата мая, 1 с.л. захар, затопленото прясно мляко, предварително разбитото яйце и се разбърква. Добавят се зеленият лук, чесънът и маслото. Разбърква се добре, докато се смесят всички съставки. Купата се покрива с кърпа и се оставя на стайна температура за 60 минути да втаса тестото.
- 2
В купа се смесват нарязаните на кубчета моцарела и сирене, щипка сол, черен пипер и сухият магданоз.
- 3
Вече втасалото тесто се разбърква с дървена лъжица и се изважда от купата върху набрашнена повърхност. Омесва се няколко пъти с ръце, след което се разделя на 8 малки топчета.
- 4
По средата на всяко топче се слага кубче моцарела и кубче сирене и се затварят добре, така че сиренето и моцарелата да останат по средата.
- 5
Топчетата се нареждат върху тава с кухненска хартия и се намазват с разбито яйце. Пекат се на 180°C около 25 минути, докато станат златисти.