kaufland.bg/recepti
Шоколадови трюфели с уиски
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (20 парчета)
| 100 г | черен шоколад |
| 100 г | млечен шоколад |
| 50 г | меко краве масло |
| 4 cl | уиски |
| 3 с.л. | пудра захар |
| 80 мл | течна сладкарска сметана |
| 30 г | натрошен шамфъстък |
| 30 г | какао |
Приготвяне
- 1
Двата вида шоколад се натрошават и разтопяват на водна баня. Към мекото масло се прибавят уискито, захарта и сметаната. Всичко се разбърква добре и се добавя шоколадът.
- 2
От готовата смес се оформят топчета. Всяко едно от тях се завива във фолио и се оставя в хладилника за няколко часа.
- 3
Половината от стегналите трюфели се овалват в какао, а другата половина – в натрошения шамфъстък. Сервират се декорирани с листенца мента.