kaufland.bg/recepti
		
	Подлютени телешки кюфтета
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (4 порции)
| 400 г | телешка кайма | 
| 400 г | ситен булгур | 
| 1 глава | чесън | 
| 1 глава | лук | 
| 4 с. л. | зехтин | 
| 4 ч. л. | чили сос | 
| 1 ч. л. | смлян кимион | 
| сол и черен пипер на вкус | |
| зелена салата и лимон за гарниране | 
Приготвяне
- 1
Булгурът се накисва 20 минути в 1 ч. ч. топла вода. Каймата се смила и към нея се добавят булгурът, чили сосът, зехтинът, нарязаните на ситно чесън и лук, кимионът, сол и черен пипер. Омесва се хубаво, за да могат всички продукти да се смесят.
- 2
Оформят се 4 големи кюфтета, които се пекат от двете страни на скара с дървени въглища.
- 3
При сервиране чинията се аранжира с листа зелена салата и върху всяко се поставя кюфте. Украсява се с четвъртинки лимон.