Каубойски спагети
Продукти (4 порции)
| 1 пакет | спагети |
| 50 г | бекон |
| 700 г | домати |
| 500 г | телешка кайма |
| 250 мл | бира |
| 3 стръка | лук |
| 2 скилидки | чесън |
| 1 с. л. сос Уорчестър | |
| 1 ч. л. | риган |
| 7 листа | босилек |
| 200 г | кашкавал |
| сол, лют червен и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Беконът се нарязва на ивиците и се изпича на сух тиган и от двете страни. Ивиците бекон се изваждат, а мазнината се запазва. Спагетите се сваряват.
- 2
Доматите се почистват от люспите и семето и се пюрират.
- 3
Каймата се запържва в мазнината от бекона, намачква се, за да стане на трохи, и се налива бирата. Добавят се нарязаният на кръгчета лук и наситненият чесън и се овкусява със соса Уорчестър.
- 4
Наливат се пюрираните домати, подправя се с черен пипер и лют червен пипер и се посолява. Сосът се вари 15 минути, като 3 минути преди да се свали от огъня, се подправя с ригана. Непосредствено преди да се махне от огъня, се прибавят нарязаният на кубчета кашкавал и топлите спагети. Разбърква се и се ароматизира с наситнения босилек.
- 5
При сервиране всяка порция спагети се поръсва с нарязания на ситно и запечен бекон.