Бисквити с шоколад и шамфъстък
Продукти (50 парчета)
| 4 | яйца | 
| 100 г | захар | 
| щипка сол | |
| 50 г | брашно | 
| 30 г | нишесте | 
| 1 с.л. | какао | 
| 1 /2 ч.л. | бакпулвер | 
| 150 г | бяла шоколадова глазура | 
| 150 г | кувертюр от тъмен шоколад | 
| 1 с.л. | шамфъстък (ситно нарязан) | 
| 200 мл | заквасена сметана | 
| 1 пакетче | ванилова захар | 
| сушени червени боровинки | 
Приготвяне
- 1
 
Белтъците се разделят от жълтъците и заедно с 60 г захар и щипка сол се разбиват на твърд сняг. Жълтъците се разбиват с останалата захар. Брашното, нишестето, какаото и бакпулверът се смесват и поетапно, редувайки с разбитите белтъци, се смесват с жълтъците. Така готовото бисквитено тесто се разпределя върху хартия за печене, поставя се в тава и се пече в предварително загрята на 180 °C фурна около 15 минути, след което се оставя да изстине.
- 2
 
Двата вида глазура се разтапят, според упътването на опаковката. С кръгла формичка за курабии, с диаметър около 4 см, от тестото се изрязват около 50 кръгчета, като 25 от тях се покриват с бяла шоколадова глазура, а останалите 25 – с тъмна. Една с.л. шамфъстък се смесва с 1 с.л. вода и сместа се пасира до получаването на фина паста. Сметаната се разбива с ваниловата захар и се смесва с пастата от шамфъстък.
- 3
 
Върху бисквитките се шприцова от сметаново-шамфъстъковата паста. Украсяват се с червена боровинка и се поръсват с останалия шамфъстък.