Чийзкейк със сладко от вишни
Продукти (10 парчета)
| 250 г | обикновени бисквити | 
| 50 г | краве маслo | 
| 280 г | захар | 
| 550 г | крема сирене | 
| 4 | яйца | 
| 1 пакетче | ванилия | 
| 200 г | сладко от вишни | 
| 200 мл | сладкарска сметана | 
| 100 г | заквасена сметана | 
Приготвяне
- 1
 
Бисквитите се слагат в голяма купа и се натрошават на ситно. Към тях се добавя разтопеното масло и 50 г захар. Разбърква се добре и сместа се изсипва в тава, покрита с кухненска хартия. Притиска се добре и се оставя настрана.
- 2
 
В голяма купа с миксер се разбиват за 2-3 минути 450 г от крема сиренето. Добавят се четирите разбити яйца, 200 г захар, ванилията и се разбърква с миксер. Сместа се сипва върху бисквитената основа и се пече в загрята на 170°C фурна за 25-30 минути.
- 3
 
След като се извади от фурната чийзкейкът се оставя да изстине напълно след което се намазва със сладко от вишни.
- 4
 
В купа се сипват сладкарската сметана и 30 г захар и се разбиват с миксер до получаването на пухкава смес. Добавят се 100 г крема сирене и заквасената сметана и се разбърква с шпатула до получаването на хомогенна смес. Сместа се изсипва върху сладкото от вишни. Чийзкейкът се оставя да престои 1 час в хладилник, след което е готов за сервиране.