kaufland.bg/recepti
Кюфтенца от кайма с пикантни картофки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 300 г | кайма |
| 1 /2 глава | лук |
| 1 с. л. | брашно (за овалване) |
| 3 стръка | магданоз |
| 350 г | пикантни картофки |
| мащерка за украса | |
| сол, черен пипер и кимион на вкус | |
| олио за намазняване и пържене |
Приготвяне
- 1
Каймата се омесва с наситнените лук и магданоз, и се овкусява с кимион, сол и черен пипер. Оформят се кюфтенца, които се овалват в брашното, сплескват се леко и се пържат в загрято олио.
- 2
Кюфтенцата се оставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
- 3
Картофките се слагат в намазнен съд и се пекат 8–10 минути в загрята на 200 градуса фурна, докато получат златиста коричка. Кюфтенцата се поднасят с картофките и се украсяват с мащерка.