Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пикантни питки

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

500 г брашно
1 /2 кубче прясна мая
1 /2 ч.л. захар
60 г чоризо
60 г шунка
50 г масло
2 ч.л. сол
2 ч.л. къри
1 с.л. пържен лук
мащерка (1 ч. л. суха)
1 ч.л. риган
2 с.л. черен кимион

Съвет

  • Готовите питки се слагат за малко на грила, за да придобият вкус на току-що излезли от фурна.


Приготвяне

    1

Брашното се пресява в купа и в средата се прави кладенче. Маята се натрошава в него, поръсва се със захар, залива се с 50 мл хладка вода и се замесва. Готовото тесто се покрива и се оставя за около 30 минути на топло място да втаса. Чоризото и шунката се нарязват на малки кубчета.

    2

Маслото с останалата вода и солта се добавят към тестото и се меси до получаване на гладка смес, която се разделя на три части. Част от тестото се овкусява с къри, втората порция - с лук и шунка, а останалата част от тестото се подправя с билки и се добавя чоризо. След като се омесят питките се покриват и се оставят за около 30 минути на топло.

    3

Всяко от трите теста се разделя на 6 части и се оформят малки питки, които се нареждат като слънце в тава за печене. Поръсват се с вода и кимион и се пекат в предварително загрята фурна на 180° C за около 30-35 минути.