kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Кюфтета от тиквички и халуми
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 500 г | тиквички |
| 200 г | сирене халуми |
| 1 връзка | копър |
| 1 /2 ч.л. | сух чесън |
| 2 | яйца |
| 120 мл | прясно мляко |
| 100 г | брашно |
| сол и черен пипер на вкус | |
| олио за пържене |
за соса:
| 200 г | цедено кисело мляко |
| 1 | краставица |
| 1 скилидка | чесън |
| 4 стръка | копър |
| сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се и се оставят за 10 минути. След това се стискат с ръце, за да се отцеди излишната вода.
- 2
Сиренето „Халуми“ се настъргва, а копърът се наситнява. Яйцата се разбиват с прясното мляко, смесват се с брашното и сол на вкус. Прибавят се тиквичките, сиренето, копърът и сушеният чесън.
- 3
От сместа се оформят кюфтенца и се пържат в сгорещено олио. Краставицата се бели и се реже на малки кубчета. Копърът се наситнява, а чесънът се стрива на паста с малко сол.
- 4
В купа се смесват краставицата, копърът, чесънът, сол на вкус и цеденото кисело мляко. Кюфтенцата се поднасят със соса.